Hapendatud kurk lisab inimesele õnnetunnet.
Kui abikaasa nõuab sissetehtud aiasaaduste leti juures jälle kurkide ostmist, siis tasub talle järele anda. Targad naised teavad, et kui mees neid kurke kodus sööb, siis on ta õnnelik. Ja küsimus ei ole üldse söömises ja täiskõhus ega ka kurkides. Purki sissetehtud aiasaadused tõstavad inimese õnnetunnet.
Sellisele järeldusele on jõudnud College of Willem and Mary uurija Matthew Hilimire. Sissetehtud kurgid ja teised aiasaadused vähendavad inimese hirmutunnet ja tekitavad inimesele rõõmu, mida tuntakse ka kui anksiolüütilist mõju (anxiolytic effect).
Seega on võimalik otseselt alandada inimese neuroose ja hirme, lastes tal tarbida sissetehtud kurke ja teisi hapendatud aiasaadusi, näiteks hapukapsast. Ilmselt meie eestlastena sööme hapukapsast liialt vähe, et see meile mingit õnnelikumaks tegevat mõju avaldaks, aga Saksamaal tarbitakse seda rohkem ja inimesed on ka rõõmsamad.
Matthew Hilimire tulemused on näidanud hapendatud toidu igapäevasel söömisel sotsiaalse hirmu ja neurootilisuse märkimisväärset kahanemist. Lihtne järeldus, millele kirjutavad alla kõik teadlased: terve kõht annab tervema aju ja parema aju töö.
Tegelikkuses on tegemist tervema ja parema mõtlemisega, mis tihti järgneb täiskõhule (ja miks ka mitte kääritatud toidule) ja sealt tekkivale serotoniinile, mis suurendab meie õnnetunnet ja vähendab hirmudele mõtlemist.
Keda asi huvitab uurib ise edasi: http://www.whydontyoutrythis.com/2016/03/what-happens-to-your-brain-when-you-eat-1-pickle-a-day.html